|
Naat või nõges?
|
|
"Surnuaialill" -
poes müügil kallilt ja spargli nime all |
|
Karulaugupesto |
|
Tööhoos |
|
Suvikõrvitsa õied |
|
Naadi-skoon |
|
Spargli-lõhe pirukas |
|
Maitsmiseks valmis |
|
Pliidiliisud |
|
Kimbus rohelist |
19.aprillil toimus Russalu külakeskuses teine koolitus sarjast "Pliidiliisud tõstavad kohaliku toidu ausse".
Seekordne teema oli "Tervislikud toidud kohalikest rohttaimedest" alapealkirjaga "Roheline Russalus"
Koolitaja oli Liina Vahter Pille Petersoo Nami-Nami Blogipuhveti meeskonnast. Inspiratsioon koolituse retseptideks oli kogutud nii külakeskuse ümbruses tärkavast nõgese-naadipõllust, kui ka põnevamast toorainest nagu näiteks suvikõrvitsa õied, mis peenramaadel varsti uputavad ja ka võõramaisest tervislikust avokaadost.
Toidud tulid kõik imehead ja osalejad tõdesid, et kui eelmine koolitus oli rohkem kui raske talgutöö, kus seitsmekesi sai nelja tunniga ühe tavalises suuruses imeliste kaunistustega tordi valmis, siis seekord oli tegevus lihtne, kergelt valmiv ja tulemus lisaks tervislikkusele ka ülimalt maitsev ja ise järgi tegemist innustav :)
Kui nüüd retseptid üle vaadatud ja kohendatud võib neid peagi igaüks järgi proovida Pliidiliisude veebikokaraamatust näpuga järge vedades. Tänusõnad lähevad ka koolitaja Liina Vahterile ja Pille Petersoole kingiks saadud raamatute "Korilase aastaring" ja "Rasv ja kolesterool on kasulikud" eest, kust ideid veel kuhjaga juurde koguda. Ja loomulikult Leader programmile ja Raplamaa Partnerluskogule eesotsas Jaak Vitsuri ja Iris Haibaga, kes meie toimetamistele kaasa elavad ja toetust pakuvad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar