Märjamaa vald, Raplamaa, Estonia
Russalu kant on koos ümbritsevate küladega klassikaline Eesti talumaastik, kus looklevalt kruusateelt avanevad kaunid vaated ümbritsevale. Küla südamest voolab läbi Kasari jõgi, mida ääristavad jõeluhad ning kaunid luhaniidud. Meie kandi inimesed käivad tihedamalt koos alates 2002 a. maikuust. Maakonna pressi sõnul algas siis “Varbola Siberi ärkamisaeg”. Traditsioonilised külaüritused on jaanipäev, talgupäevad ja jõulupidu. Lisaks korraldatakse töötubasid, toiduklubi, seminaripäevi ning võõrustatakse külalisi. Samm-sammult on taastatud-korrastatud külakeskuse hoonet ja ümbrust. Russalu inimesed on alati aktiivselt osalemas küla ettevõtmistes ja igaüks, lastest pensionärideni, on andnud oma panuse, et meil siin hea olla oleks. Kui tahad samuti mõnusalt aega veeta ja meile külla tulla, anna märku russalukeskus@gmail.com või helista 52 11 623 või 56 655 001

laupäev, aprill 29, 2006

Volbritrall


Sõiduriistu kaunistamas


Reede pealelõunal täitus Russalu koolimaja lastega - tulijaid oli nii kodukülast kui ka kaugemalt. Bussitäis oli saabujaid Sakust õpetaja Marianne eestvedamisel. Peale matkavarustuse lahtipakkimist kuulati ära, mida ürituse korraldajad Viire Reose ja Marianne Esperk nõiahakatistele plaani pannud olid. Siis asuti kõhtu täitma maitsva konnasilmasupiga.

Et igal õigel nõial on luud, alustatigi nende meisterdamisega. Hämarduvas õhtus otsiti veel nõiakive, tehti lõket tulemeister Joosepi juhtimisel ning mängiti nõrkemiseni rahvastepalli.
Tegevust, jahmerdamist ja isegi kisklemist jätkus poole ööni. Uni, mis Russalu külakeskuse värskevärvise saali põrandal kihistades mitte tulla ei tahtnud, sai lõpuks siiski võimust ja saalitäis lapsi vajus unne.

Hommikul ei tahtnud raskelt tulnud uni sugugi taanduda. Kui kõik lõpuks üleval, asuti taas meisterdama ja süüa tegema. Tiheda töö tulemusel valmisid volbrinõiakesed, maalitud kivid, aknakaunistused ja taldrikud, mis jäävad ootama emadepäeva. Köögitomikonnas tehti mõnusaid ülepannikooke, mis kadusid taldrikutelt kui vits vette.

Pealelõunal hakkasid väsinud lapsed oma meisterdusi ja töid kokku pakkima ning vaikselt kodu poole sättima. Kergemalt said ka hingata tralli eestvedajad Viire ja Marianne, keda siinkohal siirate tänusõnadega tunnustavad lapsevanemad ja Russalu Külade Ühenduse juhatus. Soovime neile jaksu vaatamata vähestele unetundidele teine kordki midagi sarnast ette võtta!




Poisid kokkamas


Väiksed nõiad



Ja juba pakkimas

Kommentaare ei ole: