Märjamaa vald, Raplamaa, Estonia
Russalu kant on koos ümbritsevate küladega klassikaline Eesti talumaastik, kus looklevalt kruusateelt avanevad kaunid vaated ümbritsevale. Küla südamest voolab läbi Kasari jõgi, mida ääristavad jõeluhad ning kaunid luhaniidud. Meie kandi inimesed käivad tihedamalt koos alates 2002 a. maikuust. Maakonna pressi sõnul algas siis “Varbola Siberi ärkamisaeg”. Traditsioonilised külaüritused on jaanipäev, talgupäevad ja jõulupidu. Lisaks korraldatakse töötubasid, toiduklubi, seminaripäevi ning võõrustatakse külalisi. Samm-sammult on taastatud-korrastatud külakeskuse hoonet ja ümbrust. Russalu inimesed on alati aktiivselt osalemas küla ettevõtmistes ja igaüks, lastest pensionärideni, on andnud oma panuse, et meil siin hea olla oleks. Kui tahad samuti mõnusalt aega veeta ja meile külla tulla, anna märku russalukeskus@gmail.com või helista 52 11 623 või 56 655 001

teisipäev, mai 01, 2007

Jaanuarist aprillini

2.jaanuaril – ilmus esimest korda Russalu Ruupor – piirkonna külade leht. Leht võeti külaelanike poolt soojalt vastu. Nii mõnigi lubas nõu ja jõuga lehe ilmumisele kaasa aidata.
29.jaanuaril kirjutas Eesti Päevalehe võrguväljaanne Russalu Ruupori sünnist.
Veebruaris algas külakeskuses Varbola kooli inglise keele õpetaja Kärt Rannaääre poolt läbi viidav inglise keele ring. Lähemalt saad osalejate muljetest lugeda siitsamast lehest.
14.veebruaril tähistas sõbrapäeva Russalu küla põliste elanike tuumik Aime Sulumäe eestvedamisel.
17. veebruar käis valijatega kohtumas ja oma seisukohti tutvustamas endine rahandusminister Taavi Veskimägi Isamaa ja Res Publika liidust. Rahvast oli vähe, kuid siiski mõnevõrra enam, kui eelmisel korral, kui Isamaliit külas käis. Dialoog külalisega oli huvitav ja hariv.
23.veebruaril tunnustas vallavanem Russalu külaellu panustamise eest Pilvi ja Viire Reoset ning Ethel Eharanda Märjamaa valla tänukirjaga. Tänukirja said ka Purga külast Piret Linnamägi ja Russalu sõber Taavi Ehrpais Nurme külast Varbola Puupäevade korraldamise eest.
8.märtsil ilmus Eesti Päevalehes Mäeveeru talu Evelin Lehise kirjutatud arvamusartikkel “Vabariigi kaitseks”. Sisukas kirjutis toob välja parempoolse poliitika kasutoovaid aspekte
24.märtsil tänas Märjamaa Valla Külavanemate kogu külade tänupäeval Russalu poolt Taavi Ehrpaisi ja Juhan Eharanda. Varasemalt on sama tunnustuse osaliseks saanud Kalju Simmermann ja Aime Sulumäe.
1.aprillil käis Russalut uudistamas hingamisõpetaja ja tantsupedagoog Marika Tomberg, keda huvitasid külakeskuses suvitamiseks toa üürimise võimalused.
7.aprillil pidas külakeskuses Taavi Ehrpaisi eestvedamisel aastakoosolekut Vardi erametsaselts.
8.aprillil Saatis külavanem Ethel Eharand Evi Potteri palvel Rapla Teede OÜ-le kirja, kus palus tolmutõrjet planeerida kõigi Russalu piirkonna teeäärsete majapidamiste juurde. Eelmisel aastal jäid kahe silma vahele Purga talu Purga kurvis, Raadiku talu (peale Russalu silda teine majapidamine paremal) ja Tammiku talu enne Märjamaa valla piiri, Tammiku kurvis. Mõistlik oleks teha kogu ca kilomeetrine lõik küla keskelt Russalu sillast kuni Raadiku taluni.
10.aprillil pidasid koosolekut Vardi jahimeeste seltsi liikmed.
11.aprillil peeti külakeskuses Ilse Järve sünnipäeva
15.aprillil esitas Russalu külade ühendus Kohaliku omaalgatuse programmile taotluse koolimaja 150 aastapäeva tähistamiseks. Vastus saabub eeldatavalt mai lõpuks.
18.aprillil kogunesid käsitööhuvilised meisterdama. Aime Sulumäe eestvedamisel tehti siidimaali ja põnevat vitraaŽtehnikat, kus maalitakse raami vahele pingutatud siidile. Aimel on, mida õpetada, sest käsitööoskusi ning uusi ideid käib ta kogumas Tallinnas Vene tänava käsitööklubis.
24.aprillil tullakse Russalus taas kokku meisterdama.
23.aprill – ilmus teine number külaleht Russalu Ruuporit.
Remondi poolelt on külakeskuses praegu käimas uste ja akende renoveerimine.

Kommentaare ei ole: