Märjamaa vald, Raplamaa, Estonia
Russalu kant on koos ümbritsevate küladega klassikaline Eesti talumaastik, kus looklevalt kruusateelt avanevad kaunid vaated ümbritsevale. Küla südamest voolab läbi Kasari jõgi, mida ääristavad jõeluhad ning kaunid luhaniidud. Meie kandi inimesed käivad tihedamalt koos alates 2002 a. maikuust. Maakonna pressi sõnul algas siis “Varbola Siberi ärkamisaeg”. Traditsioonilised külaüritused on jaanipäev, talgupäevad ja jõulupidu. Lisaks korraldatakse töötubasid, toiduklubi, seminaripäevi ning võõrustatakse külalisi. Samm-sammult on taastatud-korrastatud külakeskuse hoonet ja ümbrust. Russalu inimesed on alati aktiivselt osalemas küla ettevõtmistes ja igaüks, lastest pensionärideni, on andnud oma panuse, et meil siin hea olla oleks. Kui tahad samuti mõnusalt aega veeta ja meile külla tulla, anna märku russalukeskus@gmail.com või helista 52 11 623 või 56 655 001

teisipäev, mai 01, 2007

Suvel tulemas

1. mai – aastakoosolek, talgupäev ja külade ühenduse 5.aastapäeva tähistamine Russalus
4.-5. mai – Tallinna Ralli 2007 kolm kiiruskatset teelõikudel Paeküla-Sipa; Sooniste-Leevre-Ellamaa; Napanurga-Vaimõisa.
21. juuni – Russalu jaanituli
22.juuni - Vanasõidukite maraton Peking - Russalu - Pariis. Kell 10.00
22.juuni - Võidutule süütamine ja ajaloolised rollimängud Varbola linnusel. Algus kell 18.00.
2.-13. juuli – Elavad külakeskuses õpilasmaleva noored. Tööd tehakse firmas OÜ Alemaa ja Mets.
4.-8 juuli - Varbola linnuse vabaõhuteatris mängitakse Andres Ehini kirjutatud etendust „Volquin Varbola all ehk saatuslik kihlvedu“. Lugu räägib Varbola linnuse ründamisest. Projekti veab Piret Linnamägi Purga külast ja lavastab Jaan Urvet. Muusikat teeb Viljandi etnorocki bänd Oort. Piletid on juba eelmüügis Piletilevis ja Statoili bensiinijaamades, aga pääsmed tulevad ka maapoodidesse, Rapla infopunkti ja neid saab osta Hansapanga kaudu. Sooduspiletid hinnaga 120 krooni on müügil 1. juunini. Tavapilet maksab 150 krooni, õpilastele ja pensionäridele 120, perepilet (2 täiskasvanut, 2 last) 400 krooni. Pilet tuleks eelmüügist ära osta, sest üht etendust pääseb korraga vaatama umbes 800 pealtvaatajat. Publiku jaoks ehitatakse spetsiaalne „teatrisaal“, kus vaatajad on kaitstud vihma eest.
8.-11. august – Varbola Puu 2007. Traditsiooniliselt saab reedel-laupäeval näha teatrietendust, keerutada elusa muusika saatel jalga ning osaleda puukujude oksjonil.
18. august – Russalu küla ja kooli päev. Russalu koolimaja 150. sünnipäev

Kommentaare ei ole: